Vanhojenpiikojen vuodenvaihde: Holly Bournen …ja onnellista uutta vuotta

img_20181220_0950223047442831079288334.jpg
Holly Bourne: …ja onnellista uutta vuotta. Gummerus, 2018.

Holly Bournen mainio Oonko ihan normaalilla? alkanut Normaali-trilogia sai päätöksensä osassa Mitä tytön tulee tehdä?, mutta nyt Bourne on koonnut vanhojen piikojen feministisen tyttököörin vielä viimeisen kerran yhteen uuteen vuoteen sijoittuvassa lisäosassa …ja onnellista uutta vuotta. Edelliset kolme kirjaa ovat kertoneet vuorotellen yhden tyttökolmikosta tarinan, mutta nyt sekä Evie, Lottie että Amber pääsevät kaikki yhdessä ääneen.

Amber on järjestämässä uuden vuoden bileet ja kokoamassa vanhan tyttöporukan. Mutta vaikka Evie, Amber ja Lottie ovat olleet niin tiivis kolmikko ja jakaneet yhdessä toisilleen voimia, välit ovat nyt huonontuneet eivätkä he ole nähneet toisiaan pitkään aikaan. Kukin sinnittelee omien ongelmiensa kanssa, joita on vaikea tunnustaa muille: Evie seurustelee Ollien kanssa eikä kahden OCD:stä kärsivän yhteiselo ole auvoista; Amber suunnittelee salaa lähtöä Amerikkaan; Lottien opiskelujen aloittaminen Lontoossa taas ei ole ollut aivan niin upeaa kun hän on halunnut kaikille hehkuttaa.

Jännitteet purkautuvat ja salaisuudet paljastuvat rakettien räiskyessä ja pojatkin tuottavat harmia. Tärkeintä on kuitenkin Amberin, Lottien ja Evien ystävyys ja onko se vielä kolhujen jälkeen korjattavissa. Normaali-trilogian ystäville …ja onnellista uutta vuotta on täydellinen kirja uudenvuoden viettoon, tunteikas, raikas ja pohjavireeltään lämmin. Se tosin jättää jälkeensä hyvästijätön haikeuden: Lottien, Evien ja Amberin on nyt aika aloitella aikuiselämäänsä ilman meitä.

Arvio: ***1/2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s