Aikamatkaseikkailu alkaa: Suvi Nurmen Unissamatkaaja

Suvi Nurmi: Unissamatkaaja. Myllylahti, 2021.

Suvi Nurmen esikoiskirja Unissamatkaaja sijoittuu yläkouluun, mutta lukijan ei kannata hämmentyä: kyseessä on silti puhdasverinen varhaisnuorten eli 10-13 -vuotiaiden aikamatkaseikkailu. Salakäytäviä, arvoituksia, katoamisia ja tietenkin aikamatkoja: kaikkea sopivan kutkuttavaa ja jännittävää on tarjolla ja loppukäänteet yltyvät yllättävänkin rankoiksi. Salaseurat, unet ja aikamatkat yhdistävät Unissamatkaajan sisältönsä puolesta Kerstin Gierin kirjoihin, vaikkakin niissä jylläävän romantiikan sijaan Nurmi keskittyy ystävyys- ja perhesuhteisiin.

Essi asuu ränsistyneessä Routalan sukukartanossa yhdessä pikkusiskon Oonan sekä taitelijaisän kanssa. Lehtiotsikoiden mukaan pienellä paikkakunnalla riehuu sarjamurhaaja eikä Essi ole koskaan saanut tietää, mihin hänen äitinsä katosi vuosia sitten. Koulusta löytyy sekä inhottavia opettajia että kiusaavia koulutovereita, vaikkakin on Essillä myös paras kaveri Sakke. Eräänä yönä Essi näkee ihmeen todelta tuntuneen unen, jossa hän näkee vanhanaikaisiin vaatteisiin pukeutuneita miehiä pelaamassa kartanossa korttia. Seikkailu on valmis alkamaan.

Nurmi pitää hyvin yllä jännitystä ja punoo kiehtovia mysteerejä, joista osa tosin jää vielä selvittämättä, koska Unissamatkaaja on vasta Routala-sarjan ensimmäinen osa. Aivan lopussa kirjan käänteiden vauhti tuntui hieman liiankin kiirehdityltä, mutta kokonaisuudessaan Unissamatkaajaa on vaikea arvioida vielä, ennen kuin pääsee lukemaan jatkoa. Joka tapauksessa varmasti otan tämän kirjan mukaan etenkin kuudesluokkalaisten vinkkauspakettiin ja odotan kiinnostuksella jatkoa. Erityiskiitokset pitää antaa vielä myös Karin Niemen kauniin syksyiselle ja tunnelmalliselle kansikuvalle.

Arvio: ***1/2

Helmet-lukuhaaste 2021: 36. Kirjassa liikutaan ajassa

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s