Seikkailua Botnian sydänmailla: Briitta Hepo-ojan Sydämiä seireeneille

Briitta Hepo-oja: Suomea lohikäärmeille. Otava, 2020.

Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille aloitti viime vuonna viehättävän uuden YA-fantasiasarjan vaihtoehtohistoriallisesta Suomesta, jossa valtiomuotona on monarkia, säätyjako vallitsee ja pikkuisia lohikäärmeitä voi hankkia lemmikiksi. Rakastin itse kirjaa kovasti ja se myös loppui sellaiseen cliffhangeriin, että jatko-osa Sydämeniä seireeneille oli kovassa odotuksessa. Jatko-osa onkin vielä ensimmäistä kirjaa jännittävämpi ja päästää tutustumaan syvemmälle Hepo-ojan luomaan kiehtovaan vaihtoehto-Suomeen.

Sydämiä seireeneille jatkaa siitä, mihin edellinen osa jäi: rahvaanpoika Tim on vankilassa ja menettänyt loitsun seurauksena muistojaan, eikä enää tunnista Lynxia, jonka kanssa hänellä oli orastava suhde. Lynx puolestaan on juuri joutunut luopumaan ritarisäädystään, mitä vanhemmat eivät tahdo hyväksyä. Lynx päättää karata rajan yli salaperäiseen pohjoiseen, Botniaan, jossa pitäisi vielä olla noitia. Ehkä hän voisi löytää noidan ja parantaa Timin. Huolissaan oleva ritarisisko Fox kokoaan etsintäpartion, johon tulee mukaan myös Tim ja hänen mukanaan odottamaton henkilö, joka kiristää lisää seurueen välejä.

Timin lemmikkilohikäärme on taas kerran aivan ihastuttava, roadtripillä riittää vauhtia ja törmäämme myös uusiin kiinnostaviin mytologisten olentojen versioihin, kuten nimessä mainitut uhkaavat seireenit. Jatko-osa on vielä edellistä kirjaakin ahmittavampi, mutta loppu tuntui rysähtävän töksähtäen niskaan. Näistä hahmoista ja tästä maailmasta olisi halunnut lukea niin paljon enemmänkin. Erityisesti pidin Lynxin siskon Foxin hahmosta, joka oli edellistä osaa paljon suuremmassa roolissa, ja hänestä ja hänen tyttöystävästään Veronicasta olisin kernaasti halunnut tietää enemmänkin, samoin edellisessä osassa avatuista yhteiskunnallisista kuohunnoista.

Arvio: ****

Helmet-lukuhaaste 2020: 10. Kirja sijoittuu maahan, jossa on vähemmän asukkaita kuin Suomessa.

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s