Maagisempi Maze Runner: Nonna Wasiljeffin Loukkupoika

IMG_20180227_134213.jpg
Nonna Wasiljeff: Loukkupoika. Otava, 2018. 

Nonna Wasiljeffin Loukkupoika aloittaa uuden nuortenfantasiasarjan, joka sekoittaa nuorten dystopioista tutuiksi tulleita asetelmia Robin Hobbin ja Brandon Sandersonin kaltaisten eeppisen fantasian luojien maagisia järjestelmiä muistuttavaan taikuuteen. Jännittävä alkuasetelma tuo mieleen Maze Runnerin: 15-vuotias päähenkilö Aaron on syntynyt ja kasvanut salaperäisessä Loukku-vankilassa, josta ihmisiä haetaan pahaenteisiin ylempiin kerroksiin ja kysymykset on kielletty.

Loukkupoika on vetävää fantasiaa, jonka arvoitusjuoni kiskoo lukijan heti mukaansa. Kerronnan lomaan sovitetut synkät sadut, joihin Aaronin edesmennyt ennustaja-äiti on jättänyt vihjaavia viestejään, tuovat tarinaan lisää syvyyttä ja monipuolisuutta. Maailma on hienosti rakennettu ja Aaronin valoisa elämänasenne tuo valoa synkkään yhteiskuntaan. Välillä Aaron naiiviutensa takia tosin vaikuttaa huomattavasti ikäistään nuoremmalta, mikä tuntuu hieman oudolta muutoin niin väkivaltaisessa kirjassa.

Loukkupojasta on vaikeaa sanoa paljon spoilaamatta niitä, jotka eivät kirjaa ole vielä lukeneet. Romaani on nimittäin nauttittavampi, jos voi aloittaa sen lukemisen yhtä tietämättömänä kuin Aaronkin. Toiminnan ja jännityksen suhteen Loukkupoika on kansainvälistä tasoa ja Maze Runnerin jäljittelyn sijaan se avaa paljon ulkomaisia vastineitaan lupaavamman sarjan. Odotan innolla jatkoa!

Helmet-lukuhaaste 2018: 16. Kirjassa luetaan kirjaa

Arvio: ****

 

One Comment Add yours

Leave a comment