Quuerimpää verenimijäjatkoa: J.S. Meresmaan Kunnes tapamme taas

J.S. Meresmaa: Kunnes tapamme taas. Karisto, 2023.

Monipuolisuudellaan ja tuotteliaisuudellaan häikäisevän J.S. Meresmaan Kunnes tapamme taas on hänen toinen tänä vuonna ilmestynyt romaaninsa, ja nyt eletään vasta maaliskuuta. Kunnes tapamme taas on jatkoa viime vuonna ilmestyneelle mustanhumoristiselle nuorten vampyyrijännärille Kenties tapan sinut vielä, Kirja on siinä mielessä itsenäinen, että päähenkilö on eri kuin edellisessä kirjassa, mutta suosittelen silti mieluummin lukemaan nämä järjestyksessä, koska Kunnes tapamme taas spoilaa kyllä edellisen osan käänteet. Odotin uutuutta kovasti sekä edellisestä osasta tykänneenä vampyyrifanina että kirjavinkkarina: tällaiset lyhyet ja koukuttavat kirjat ovat kirjastolaisille taivaanlahja vähemmän lukevien nuorten houkutteluun kirjan ääreen.

Kunnes tapamme taas kertoo 17-vuotiaasta Roopesta, joka on juuri muutettu vampyyriksi. Perheen jättäminen ja kyyhöttäminen vampyyri Noran ja hänen vinksahtaneen pikkuveljensä kanssa autiotalossa on jo riittävän karmiva muutos sinänsä, mutta Roopella on aivan erityisen vaikea ongelma vampyyriuden kanssa: Roopella nimittäin on verikammo. Ja koska vampyyri ei luonnollisesti selviä ilman veriannoksiaan, Roope on pulassa. Sivuosassa häärää Kenties tapan sinut vielä -kirjasta tuttu pelaajapoika Aleksi, joka ei lakkaa etsimästä parasta kaveriaan Roopea.

Vaikka hematofobinen vampyyri on herkullinen ajatus, Kunnes tapamme taas nojaa edellistä pelaamiskeskeisyydessään raikasta romaania enemmän tyypillisempiin vampyyrikirjajuonikulkuihin. Positiivisesti duologian toinen osa noudattaa myös enemmän vampyyrikirjojen sateenkaarevampaa perinnettä, kun Roopen kiinnostus poikiin tulee ilmi ja samalla myös Noran aseksuaalisuus. Kauhua, jännitystä ja verta on myös tarjolla edellistä kirjaa enemmän. Molempien teosparin kirjojen nimet ovat kerrassaan mahtavia ja ainoastaan harmittaa, että näillä näkymin jatkoa ei ole tulossa. Mutta jos vielä yksi ihan pieni kirja vaikka Norasta?

PS. Kunnes tapamme taasissa on pääsiäismuna, joka ilahdutti kovasti. Alkupuolella mainitaan oma kirjani Hurme!

Helmet-lukuhaaste 2023: 29. Kirjassa on minäkertoja

Arvio: ***1/2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s