Vuoden 2020 parhaat joululahjakirjavinkit kaikille vauvoista nuoriin aikuisiin

Miten ihmeessä keksiä kivin kova paketti joululahjaksi lapselle tai nuorelle? Huolet pois, sillä kirjavinkkari Sini Helminen astuu palvelukseen. Tästä listasta pitäisi löytyä jokaiselle jotakin!

Olen kahden viime vuoden ajan tarjoillut kirjavinkkarin ominaisuudessa joulun alla blogissani joululahjakirjavinkkejä lapsista nuoriin aikuisiin, ikäryhmittäin yksivuotiaista kaksikymmentäneljävuotiaisiin. Tänä vuonna olen päättänyt lisätä vinkkimäärää kunkin ikäryhmän kohdalla kolmeen ja valita ainoastaan tänä vuonna ilmestyneitä ja mieluiten myös uuden sarjan aloittavia tai itsenäisiä kirjoja. Vuonna 2020 kun kirjamessut on surullisesti jouduttu perumaan ja uuden lasten- ja nuortenkirjallisuuden näkyvyys on ollut siksi poikkeuksellisen heikkoa.

Lista on tarkoitettu tyypillisesti ikätasonsa mukaisesti lukevalle, joten välillä on syytä valita lahja ennemmin vähän nuoremmille tai vanhemmille suunnatuista kirjoista. Ikäryhmäjaottelun jälkeen blogitekstin lopussa on myös erikseen muutamia selkokirjavinkkejä niille, joilla on lukivaikeuksia tai suomi toisena kielenä.

Disclaimer: Kaikki ihmiset, niin lapset kuin aikuiset, ovat yksilöitä ja paras on valita niin lahjat kuin luettavakin kunkin oman kiinnostuksen kohteiden mukaan. Lapset ja nuoret myös kehittyvät lukijoina eri tahtiin ja siinä missä toiset janoavat kauhua, toiset ovat herkempiä. Kullekin kirjalle sopiva ikäryhmä on myöskin oikeasti paljon laajempi kuin yhden ikävuoden mittainen.

1 v.

Sirpa Sironen-Hänninen ja Leea Mattila: Hellästi hellien

Suloisen aurinkoisesti kuvitettu vauvalorukirja. Mukana on myös psykologin vinkkejä vuorovaikutusleikkeihin pienen kanssa.

Liisa Kallio: Pikku Papun ystävät

Suositun Pikku Papun perheen pienimmälle sopiva kirja. Värikkäitä kuvia ötököistä ja pikkuotuksista. Paksut sivut kestävät harjaantumattomissa käsissä.

Sam Taplin: Lasten päiväunikirja: Unimusiikkia

Söpö kuvakirja, jonka sivuilta nappia painamalla löytyy rauhallista klassista musiikkia.

2 v.

Sam Taplin: Missä olet yksisarvinen?

Ihana yksisarviskatselukirja, jonka koloihin voi kurkistella ja tunkea sormiaan. Mistä yksisarvinen lopulta löytyy?

Ihan peffasta

Hauska paksusivuinen peppuhuumorikuvakirja muille eläimille nauravasta hyeenasta, joka saa opetuksen. Kannessa on pehmeä ulkoneva hyenaan peffa.

Per Bengtson: Napero painaa nappia

Bengstsonin napero-sarja sukeltaa taaperolle tärkeisiin aihepiireihin. Kuvat ovat samaistuttavia ja tekstiä vähän. Napero haluaa painaa hissin nappia, isän kännykkää ja pesukoneen nappeja. Mitä jännää tapahtuu?

3 v.

Sanna Pelliccioni: Onni-poika osoittaa mieltä

Suositun Onni-pojasta kertovan kuvakirjasarjan uusin osa. Onni-pojan lähipuisto on vaarassa ja Onni-poika perheineen päättää järjestää mielenosoituksen puiston pelastamiseksi.

Maria Kuutti: Onni ja Aada yökylässä

Saara Söderlundin värikkäästi kuvittama lämminhenkinen kuvakirja. Onni menee Aadalle yökylään ja on ensin innoissaan, mutta sitten unikaveri onkin jäänyt kotiin.

Ryan T. Higgins: Kavereita ei saa syödä!

Riemukas kuvakirja Dinosaurus-Epun ensimmäisestä eskaripäivästä ja ystävystymisestä. Eikö kavereita tosiaankaan saa syödä, vaikka ne näyttäisivät tosi herkullisilta?

4 v.

Jukka Itkonen: Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri

Hulvaton lastenrunokirja pistää vanhat sadut raikkaalla tavalla uusiksi. Iso paha susi saa riesakseen porsaiden talon asuntolainan, kastemato rakastuu kengännauhaan ja prinsessa Ruusunen hermostuu.

Kaisa Happonen: Piste ja Megaöllö tykkäysjuttu

Kaisa Happosen kirjoittamassa ja Joonas Utin värikkäästi kuvittamassa hauskassa metakuvakirjassa Piste joutuu ällöttävään tykkäystarinaan, jossa sankari ei saa millään kerrottua ihastukselle tunteistaan.

Jessica Courtney-Tickle: Prinsessa Ruusunen

Ihanasti kuvitettu klassikkosatu siivitettynä Tšaikovskin klassisin sävelin. Tarinaa on myös lempeästi pikku muutoksin päivitetty nykylapsille (prinssi suutelee Ruususta otsalle ja naimisiinkaan ei heti mennä).

5 v.

Asia Citro: Sara ja Sassafrassa, Lohikäärmeitä ja vaahtokarkkeja

Virkistävässä uudessa lastenromaanissa taikaotukset ja tiede yhdistyvät. Sara joutuu äidin poissaollessa hoitamaan yksin lohikäärmeenpoikasta, mutta miten saada selville, mitä se syö? Sopii yhteisiin iltasatuhetkiin.

Tom Burlison: Uskomaton koulumatka

Värikäs ja seikkailullinen kuvakirja. Eliaksen naapurintyttö Ronja tekee koulumatkoista jännittäviä näkemällä tutulla reitillä milloin noitia, milloin dinosauruksia.

Zoe Tucker: Rohkea tyttö ja jättiläiset

Greta Thunbergin innoittama kuvakirja tytöstä, joka auttaa metsän eläimiä taistelussa ahneita jättejä ja saastepilviä vastaan. Pienikin voi saada suuria aikaan.

6 v.

Harriet Muncaster: Isadora Kuu menee kouluun

Suloisesti kuvitettu pinkkimusta kuvakirja koulutietä aloitteleville. Isadora on puoliksi keiju ja puoliksi vampyyri. Pitäisikö hänen siis mennä keijujen vai vampyyrien kouluun?

Magdalena Hai: Neiti Kymenen ihmeellinen talo

Sopii yhteisiin lukuhetkiin pohdiskelevan ja älykkään lapsen kanssa. Neiti Kymenen satumaisessa talossa on apinapalvelijoita ja ulkopuolella vaanivat tiikerit, mutta mitä tapahtuu kun sisään pyrkii lapsikolmikko?

Cristal Snow: Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku

Suloisesti kuvitettu ja lempeä keijukirja iltasatuhetkiin. Pennin kesäloma on pilalla, kun naapuriin tulee lomanviettoon ärsyttävä poika. Pojasta on päästävä eroon vaikka isoäidin salaisen taikakakkureseptin avulla.

7 v.

Pip Bird: Yrmeä yksisarvinen, Yksisarviskoulu alkaa!

Pahankurinen yksisarvissarja alkaa. Mira on innoissaan päästessään yksisarviskouluun, mutta hän saakin yksisarvisekseen laiskan ja yrmeän Sepon, joka jatkuvasti hankkii kaksikon vaikeuksiin.

Joonas Tolvanen: Jademiekan arvoitus

Helppolukuinen seikkailukirja. Veljekset Jaakko ja Elias törmäävät Kiinan-matkalla pieneen lohikäärmeenpoikaseen ja joutuvat ajassa taaksepäin keisarilliseen Kiinaan. Kung-futa tarvitaan.

Helena Waris: Olafin pentupäiväkirjat, Pässit pullakahveilla

Helppolukuista hurttameininkiä lemmikkien ystäville. Koiranpentu Olaf ihmettelee uusia karitsoja ja vainukoirien apua tarvitaan, kun maatilan pässit karkaavat.

8 v.

Arttu Unkari: Isämies ja räjähtävä kakka

Kakkahuumorihitti. Oonan isä uskoo olevansa kaiken ratkaiseva Isämies, joka ryhtyy selvittämään räjähtävien vessojen arvoitusta. Onneksi neuvokas Oona on jäljillä, kun Isämies toilailee.

Laura Ellen Anderson: Amelia Kulmuri ja kauhukarkelot

Viehättävästi kuvitettu kauhuhassuttelu. Vampyyri Amelialla on lemmikkinä kurpitsa ja Yösydämen kaupungissa hirviöiden sijaan pelätään glitteriä ja keijuja.

Vuokko Hurme: Tiukun salaisuus

Mitä jos lempiväreissä olisi taikaa? Tiuku perhe elää salamyhkäistä elämää, jotta kukaan ei saisi tietää, että he osaavat lennättää tietyn värisiä esineitä. Tiuku on väsynyt salailuun ja haluaisi kertoa uusille kavereilleen.

9 v.

James Campbell: Hullunhauskat lemmikit

Hullunkurinen, sarjakuvamaisesti kuvitettu kirja, joka sekoittaa faktaa ja fiktiota lemmikeistä. Miten saa vanhemmat manipuloitua hankkimaan lemmikin? Entä miksi kissat pelkäävät kurkkuja?

Helena Dahlgren: Tähtihevosten kutsu

Hevoshulluille ja Star Stable -pelin ystäville. Äitinsä ratsastusonnettomuudessa menettänyt Lisa muuttaa Jorvikiin ja törmää talleilla ihmeelliseen hevoseen.

Tuutikki Tolonen: Agnes ja unien avain

Tunnelmallinen seikkailu Mörkövahdin tekijältä. uudelle paikkakunnalle muuttanut Agnes löytää hautakivestä tutun nimen ja alkaa selvittää menneisyyden salaisuuksia.

10 v.

Minna Levola: Tylsä elämäni

Lämminhenkistä koululaisarkea. Ujo Linda haluaisi korviin reiät, mutta äiti ei tahdo antaa lupaa. Lindan kaverilla Emmiksellä on kuitenkin suunnitelma.

Mikki Lish: Taikuuden talo

Fantasiaseikkailu Hedystä ja Spenceristä, jotka joutuvat jouluksi erakkomaisen isoisän luokse kummalliseen taloon. Puhuvatko hirvenpää ja karhuntalja? Minne isoäiti vuosia sitten katosi?

Anne Leinonen: Holtiton masiina

Napakka scifiseikkailu vaihtoehtoisista todellisuuksista. Riekin kaveriporukka rakentaa tiedepäivään koneen, jonka nappia painamalla todellisuus äkisti muuttuu toiseksi. Miten kaiken saisi ennalleen?

11 v.

Teija Huusko: Balettia, Alina!

Täsmävalinta balettifaneille. Ujo Alina haluaisi ammattitanssijaksi, mutta paras kaverikin on lähtenyt balettitunneilta. Miten Alina saisi opettajan huomaamaan hänet ja saisi roolin joulunäytöksestä?

Sari Peltoniemi: Täältä minä karkaan

Dystopia Dyniasta, jossa diktaattori on kaapannut vallan. Leopoldan vanhemmat ovat kateissa ja Leopolda on joutunut orpokotiin, jossa lapsia kohdellaan huonosti. Leopolda aikoo kuitenkin karata.

Thomas Taylor: Malamanteri

Merellinen seikkailufantasia. Hotelli Nautiluksen löytötavarapisteen hoitaja Herbert törmää vanhempiaan etsivään Violetiin ja kaksikko pääsee legendaarisen merihirviön jäljille.

12 v.

Vilu Varento: Be Cool

Alapäähuumoria tursuava nuortenromaani. Tassu on aloittamassa seiskaluokkaa ja yrittää selvittää, mihin hänen isosiskonsa on kadonnut. Jotenkin Be Cool -energiajuoma ja nolot tilanteet liittyvät kaikkeen.

Kristina Ohlsson: Zombikuume

Liiankin ajankohtainen kauhukirja. Herbertin kotikylää alkaa vaivata salaperäinen zombikuume ja paikkakunnalle saapuu epäilyttävä muukalainen.

Marja Aho: Kaikki menee, Jessiina!

Pirteä cheerleading-sarja varhaisnuorille. Jessiina aloittaa uudessa koulussa ja uudet kaverit ovat innokkaita cheerleading-harrastajia. Pitäisikö Jessiinankin mennä mukaan?

13 v.

Angie Thomas: Mun vuoro

Bri haluaisi räp-tähdeksi ja pelastaa perheen huonon taloudellisen tilanteen. Mutta Britä varjostaa murhattu räppäri-isä ja hän joutuu miettimään, mihin hän on menestyksen eteen valmis.

Jukka-Pekka Palviainen: Hanaa, Kosonen

Lyhyt mopokirja, jossa on vauhtia ja näppärää dialogia. Kaapo päättää hankkia käytetyn mopon, joka saman tien varastetaan ja ryöstäjät yrittävät kiristää Kaapoa.

Meri Luttinen: Myrskynsilmä

Lempeä fantasiaesikoinen, joka sijoittuu muinaissuomalaiseen maailmaan. Kainu käy läpi aikuisuusriitin ja paljastuu yllättäen voimakkaaksi tietäjäksi. Mutta missä on hänen paikkansa?

14 v.

Emma Sofianna Söderholm: Edes hetken elossa

Rankka huumetarina. Elsi haluaa pelastaa huumekoukussa olevan veljensä Topiaksen, kun veljeä etsiessään tapaa Kallen ja päätyy itse huumekierteeseen.

Heidi Silvan: Puhu Nelli, puhu

15-vuotias Nelli menettää yhtäkkiä koulussa hankalissa tilanteissa kykynsä puhua ja leimataan tappelupukariksi. Kiinnostava nuortenkirjauutuus selektiivisestä mutismista.

Salla Simukka: Lukitut

Jännittävä scifitrilleri nuorista, jotka vangitaan etukäteen rikoksista, joita he eivät ole vielä tehneet. Vain keksimällä tulevan rikoksensa voi päästä pois vankeudesta, mutta osa nuorista suunnittelee pakoa.

15 v.

Veera Salmi: Kaunis ilma kuolla

Kaksi epätoivoista nuorta roadtripillä. Nörttimäisen Leon äiti on vankilassa ja hän on siirtynyt sijaiskodista toiseen. Isra haluaa kuolla, koska koulussa juorutaan auto-onnettomuudesta, jossa isra oli mukana.

Kim Liggett: Armonvuosi

Rankka dystopia. Teinitytöt lähetetään armonvuodeksi pois kylästä, koska heillä uskotaan olevan vietteleviä taikavoimia. Siitä, mitä armonvuoden aikana tapahtuu, ei saa puhua. Kaikki eivät palaa, eivätkä palanneetkaan ole enää ehjiä.

Maurene Goo: Tämä biisi on sinulle

K-pop-romanssi. Supertähti Lucky karkaa luksushotellistaan hampurilaiselle ja törmää Jackiin, jonka ei tiedä olevan paparazzi. He viettävät Hongkongissa unohtumattoman päivän.

16 v.

Sarag Crossan: Kuunnousu

Viiltävä säeromaani. Joe lähtee vankilaan tapaamaan kuolemaantuomittua isoveljeään Ediä. Onko veli syyllinen ja pystyykö teloitusta enää estämään?

Elina Pitkäkangas: Hukan perimät

Hyytävä ihmissusitrilleri. Erikoisrajajääkärit Alex ja Väinö joutuvat täysikuunkomennukselle ja ihmissusihyökkäyksen jälkeen muuttuvat itse ihmissusiksi. Jahtaajista tulee jahdattuja.

Mila Teräs: Amiraali

Lyyrinen nuortenkirja oman identiteetin etsimisestä. 17-vuotias Niilo ei tunne miehen muottia omakseen, mutta vanhakantaiset isovanhemmat ja tuppukylä eivät ymmärrä.

17 v.

Holly Bourne: Syitä itkeä julkisesti

Kaikki rakkaus ei ole hyväksi. Amelien rakkaustarina Reesen kanssa on päättynyt eroon ja Amelie alkaa käydä läpi paikkoja, joissa Reese sai hänet itkemään. Oliko suhde milloinkaan hyvä?

Rainbow Rowell ja Faith Erin Hicks: Pumpkinheads, Viimeinen ilta

Suloisen syksyinen YA-sarjakuva. On kaverusten Dejan ja Josiahin viimeinen työpäivä kurpitsafarmin festareilla ja Josiahin pitäisi uskaltaa puhua ihastukselleen, ennen kuin on liian myöhäistä.

Siiri Enoranta: Kesämyrsky

Kauniisti kirjoitettu, tunnelmallinen mysteeritarina vaihtoehtohistoriallisesta lenturien Englannista. Andrew pääsee kesäksi kartanoon, jossa oleskelee hänen ihastuksensa Josh jengeineen sekä tämän pikkusisko, jolla on synkkä salaisuus.

18 v.

Jenni Hendriks ja Ted Caplan: Tosi raskas reissu

Humoristinen roadtriptarina vakavasta aiheesta. Kympin tyttö Veronica saa raskaustestistä positiivisen. Aborttia ei saa kotiosavaltiosta, joten Veronica lähtee automatkalle seuranaan koulun kummajainen Bailey.

J.S. Meresmaa: Dodo

Raikas säeromaani sateenkaarispefimaustein. Iinalla on kotona masentunut poikaystävä ja erikoinen lemmikki Dodo. Identiteetti, tunteet ja tulevaisuus etsivät muotoaan.

Elisabeth Acevedo: Kaikilla mausteilla

Sydämellinen YA-kirja unelmien ja vastuun ristipaineista. High schoolia käyvä Emoni tekee koulun ohessa töitä pikaruokapaikassa ja hoitaa pientä tytärtään. Omat tunteet ja tavoitteet: onko hänellä niihin varaa?

19 v.

Suzanne Collins: Nälkäpeli, Balladi laululinnuista ja käärmeistä

Dystopiasuosikin esiosa. Presidentti Snown nuoruudenkuvauksessa 18-vuotias Corolianus Snow joutuu altavastaajana pidetyn tribuuttitytön ohjaajaksi Nälkäpelissä. Valta houkuttelee ja turmelee.

Mats Strandberg ja Jenny Jägerfeld: Frankenstein terapiassa

Hellyttävä ja hykerryttävä uutuus kauhuklassikoiden ystäville. Frankesteinin hirviö, Dorian Gray, lesbovampyyri Carmilla ja tohtori Jekyll astuvat terapeutin tuoliin.

Estelle Maskame: Oikealla tavalla vääränlainen

Romanttista YA-viihdettä DIMILY-sarjan tekijältä. Vanessan exä pistää julki intiimiksi tarkoitetun strippausvideon ja Vanessa alkaa hautoa kostoa. Onneksi operaatioon löytyy rikoskumppaniksi koulun uusi komistus.

20 v.

Katherine McGee: Amerikan kuninkaalliset

Armotonta valtajuonittelua vaihtoehtohistoriallisessa Amerikassa. Washingtonin hallitsijasuvun perilliset kruununprinsessa Beatrice, bileprinsessa Samatha ja tavoiteltu prinssi Jefferson sotkevat rakkauselämänsä.

Kiima –eroottisia tarinoita

Novellikokoelma täynnä kuumaa kotimaista yliluonnollista erotiikkaa. Kirjoittajina muun muassa Magdalena Hai, J.S. Meresmaa ja Artemis Kelosaari.

Liliana Lento: Koivu ja pihlaja

Kartanoromantiikkaa ja puuihmisiä. Nuoret puukansaa edustavat sisarpuolet Larissa ja Tiziana etsivät onneaan. Larissa menee kartanoon piiaksi ja ihastuu perheen poikaan; Tiziana puolestaan joutuu pakkoaviooliittoon.

21 v.

Sanna Pelliccioni: Haikuja räjähtäville sydämille

Ihana nuortenrunokokoelma. Pieniä mutta painavia haikuja rakkaudesta, ilmastonmuutoksesta ja ahdistuksesta.

Matt Haig: Keskiyön kirjasto

Lempeä Ihmeellinen on elämä -elokuvaa muistuttava kirja. Nora haluaa kuolla ja päätyy Keskiyön kirjastoon, paikkaan elämän ja kuoleman välissä. Siellä hän voi kirjan avaamalla nähdä, millainen hänen elämänsä olisi ollut, jos hän olisi valinnut toisin.

Anu Kaaja: Katie-Kate

Kaunokirjallisesti kikkaileva ja feministinen näkökulma nykyajan prinsessailmiöihin ja julkkisjuoruihin. Skandinaavinen tyttö törmää Briteissä kuninkaallisia fanittavaan pariskuntaan, joka kaipaa Kate Middletonin kaksoisolentoa.

22 v.

Elina Kilkku: Ihana tyttö

Rankka metoo-romaani. 15-vuotias Reetta saa unelmiensa näytelmäroolin ja nelikymppinen ohjaaja Jarmo kiinnittää häneen imartelevasti huomiota. Miten Reetta osaisi sanoa Jarmolle ei?

Jenna Kostet: Linnunluisia

Tiheätunnelmainen saaridraama sukusalaisuuksista ja kielletyistä tunteista. Mikael ja hänen isänsä Jouko kohtaavat eri aikoina molemmat samassa saaressa salaperäisen noitamaisen naisen.

Emmi Itäranta: Kuunpäivän kirjeet

Lyyrisen tunnelmoiva avaruusekotrilleri, joka sijoittu tulevaisuuteen. Lumin tutkijapuoliso Sol on kadonnut ja Lumi joutuu matkustamaan niin Marsissa kuin Maassakin etsimässä hänen jälkiään.

23 v.

Oyinkan Braithwaite: Sisareni, sarjamurhaaja

Nigeriaan sijoittuva sähäkän humoristinen dekkari. Sairaanhoitaja Koreden kuvankaunis pikkusisko Ayoola vetää miehiä puoleensa, mutta siskolla on myös taipumus pistää poikaystävät päiviltä ja tarvita apua jälkien peittelyyn.

Carmen Maria Machado: Kahdeksan puraisua

Tiheätunnelmainen novellikokoelma, jossa todellisuudet nyrjähtävät ja rakkaus saa vuoroin mustia ja vuoroin sateenkaaren sävyjä. Dystopiaa, fantasiaa, kauhua ja ihmissuhteita.

Jani Saxell: Helsinki Underground

Hengästyttävä kuvaelma, jossa Helsingin menneisyys ja tulevaisuus kietoutuvat yhteen. Nuori Verna ystävineen selvittää 2040-luvun Kalasatamassa luokkatoverin katoamista.

24 v.

Terhi Tarkiainen: Kitty eli kuinka mies tuhotaan

Hykerryttävä mustanhumoristinen historiallinen romanssi 1700-luvulta. Apteekkarintytär Kittyä ei ikäloppu avioimies innosta, mutta hänen elämäänsä ilmestyy kaksi miestä, jotka herättävät himoa – ja kostonhimoa.

Maria Petterson: Historian jännät naiset

Koulussa opetetaan miesten kirjoittamaa historiaa, mutta toimittaja Petterson tutustuttaa meidät värikkäisiin prinsessoihin, merirosvoihin ja tiedenaisiin, joita ei tunneilla mainittu.

Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti

Kiehtova omaelämäkerrallis-kaunokirjallinen tietokirja ankeriaista. Miten ihmeessä ankeriaiden lisääntymisestä on tullut ihmiskuntaa vaivannut kysymys antiikin filosofeista Freudiin?

Nuorten selkouutuksia:


Magdalena Hai (selkomukautus Riikka Tuohimetsä): Haiseva käsi

Nuorten kauhunovelleja Uhriniituntakaisesta. Mitä jos äidinkielenopettaja muuttuu zombiksi kesken oppitunnin?

Juuli Niemi (selkomukautus Mirjami Häkkinen): Et kävele yksin

15-vuotiaan Adan ja maahanmuuttajataustaisen Egzonin rakkaustarina. Alkuteos on voittanut Finlandia juniorin.

Marja-Leena Tiainen: Aateveljet

Nuorten selkokirja rasismista. Aapon isoveli kuuluu rasistiseen liikkeseen, joka hautoo väkivaltaa turvapaikanhakijoita kohtaan.

Raili Mikkanen: Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää

Historiallianen selkoromaani Minna Canthin tyttären elämästä.

J.S. Meresmaa: Naakkamestari

1900-luvun alun Tampereelle sijoittuvaa Steam punk-vaihtoehtohistoriaa. Enni löytää loukkaantuneen naakan ja pääsee salaisuuksien jäljille.

Lasten selkouutuksia:

Antoine de Saint-Exupéry (selkomukautus Tuomas Kilpi): Pikku prinssi

Symbolinen klassikkosatu ulkoavaruudesta tulleesta prinssistä.

Nora Lehtinen: Ainon ja Matiaksen iltakirja

Kolme selkotarinaa Ainon ja Matiaksen yöpuuhista ja öisestä luonnosta.

Lewis Carroll (selkomukautus Tuomas Kilpi): Liisa ihmemaassa

Klassikkosatu Ihmemaassa seikkailevasta Liisasta selkoversiona.

Kenneth Grahame (selkomukautus Tuomas Kilpi): Kaislikossa suhisee

Klassikkoeläinsatu Rupikonnasta, Mäyrästä, Myyrästä ja Rotasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s