Verta sakeampaa: Oyinkan Braithwaiten Sisareni, sarjamurhaaja

Törmäsin puolivahingossa nigerialaissyntyisen Oyinkan Braithwaiten herkulliseen jännäriin Sisareni, sarjamurhaaja ja koukutuin välittömästi. Verisestä aihepiiristä huolimatta Braithwaite kirjoittaa rehevän humoristisesti ja raikkaasti. Miljöö on sykkivä nigerialainen kaupunki Lagos, jossa sairaanhoitaja Korede on tottunut huolehtimaan tyrmäävän kauniin ja huolettoman pikkusiskonsa Ayoolan asioista. Kun sisko on kuitenkin tappanut jo kolme poikaystäväänsä ja Korede auttanut siivoamaan jäljet, hänen on aika myöntää, että ehkä hänen rakas sisarensa on sarjamurhaaja.

Napakat luvut vaihtelevat nykyhetken ja toisinaan Koreden perheen menneisyyden koettelemusten välillä. Juonen jännite vain tihenee, kun Ayoola tulee tervehtimään sisartaan tämän työpaikalle sairaalaan ja iskee silmänsä samaan komeaan tohtoriin, johon Korede on jo kauan ollut ihastunut. Miten Korede voisi estää lähestyvän katastrofin? Kaiken kukkuraksi suku ja poliisit eivät tahdo vain unohtaa Ayoolan edellistä poikaystävä-vainaata ja pelko kiinnijäämisestä kiristyy.

Kirjan loppupuoli ei ollut aivan niin nautittava kuin olin toivonut, mutta se piti kyllä otteessaan loppuun saakka. Kuuntelin osan kirjasta englanniksi ja tarina sai vielä lisämakua äänikirjalukijan tekemistä aksenteista. Dekkariksi Sisareni, sarjamurhaaja on harvinaisen lyhyt, mutta suosittelen sitä ehdottomasti maistuvaksi välipalaksi, etenkin piristämään näin pimeänä lokakuun pandemiaikana.

Arvio: ****

Helmet-lukuhaaste 2020: 36. Tunnetun henkilön suosittelema kirja

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s