Rainbow Rowell ja Faith Erin Hicks: Pumpkinheads, Viimeinen ilta

Rainbow Rowell: Pumpkinheads, Viimeinen ilta. Kuvittaja: Faith Erin Hicks. Suomentaja: Taina Wallin. Karisto, 2020.

Kirjoista Eleanor ja Park ja Fangirl tunnettu YA-kirjailija Rainbow Rowell on tehnyt yhdessä kuvittaja Faith Erin Hicksin kanssa teoksen, joka onkin suomenkielisillä markkinoilla erityisen harvinaista herkkua: nuorten aikuisten sarjakuvaromaani. Ja millainen! Viimeinen ilta hehkuu värikästä ja viehättävää syksyn ja halloweenin lumoa. Kauhusäikyttelyjen sijaan se on kuin kuppi lämmintä kaakaota: makeaa romanttista siirappia sekä hyvää mieltä ja turvallisuudentunnetta luovaa lämminhenkistä huumoria. Sympaattinen tarina ja värikylläinen kuvitus tukevat mainiosti toisiaan.

Koko kirja kertoo vain yhdestä illasta, ystävysten Desan ja Josiahin viimeisestä työvuorosta nebraskalaisella kurpitsatilalla, jossa on menossa festivaalit. Molempien on tullut aika lopettaa high school ja Josiah kärvistelee, kun ei ole kaikkien yhteisten työvuosien aikana onnistunut edes puhumaan toffeekojulla työskentelevälle ihastuksekselleen. Deja päättää, että viimeisenä iltana on aika pistää ranttaliksi. Yhdessä kaksikko seikkailee läpi kurpitsatilan herkkukojujen ja yrittää yhyttää Josiahin palvoman vaikeasti tavoiteltavan toffeetytön.

Juoni ei ole maailmaa mullistava, mutta jotenkin hyvin pieni tarina voi joskus tuntua lohdulliselta kuin mukava viltti. Melkein heti kirjan loppuun päästyä teki mieli lukea se heti uudestaan, viivähtää vielä hetki keskellä iltahämyisiä kurpitsoja ja ilmassa leijuvaa makeisten hajua. Näin Pride-viikon kunniaksi on huomautettava erikseen, että Dejan biseksuaalisuus tulee myös mutkattomasti sarjakuvassa esiin, vaikka sateenkaariteemat jäävät melko sivuosaan.

Helmet-lukuhaaste 2020: 31. Kirjassa kerrotaan elämästä maaseudulla

Arvio: ****

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s