Hauskaa mutta totta: Sarah Andersenin Aikuisuus on myytti

IMG_20180427_085407.jpg
Sarah Andersen: Aikuisuus on myytti. Sammakko, 2017.

Sarah Andersenin Aikuisuus on myytti -kirjan sarjakuvista osa oli minulle netistä tuttuja nimellä Sarah´s Scribbles. Aikuisuus on myytti on loistava sarjakuvastrippikokoelma, samaan aikaan hervottoman hauska ja osuu maalinsa harvoin julki tuotujen nuoren naisen elämän kommervenkkejen kuvauksessa. Karvojen ajelu, menkat, kynsilakat, masennus ja itsetunto-ongelmat: Andersen kuvaa kaikkea ymmärtäväiseen ja humoristiseen tyyliin tabuista välittämättä.

Takakansiteksti kuvaa osuvasti kirjan elämänasennetta: ”Oletko ihan päällikkö ja spessu tyyppi? Ovatko verkostoitumistilaisuudet ihania mahdollisuuksia edistää uraasi? Onko aikuisuus jännittävä haaste, johon koet olevasi hyvin valmistautunut? Tämä kirja ei ole sinua varten. Tämä kirja on meille muille.” Andersen riisuu lohduttavasti ja raikkaasti nuoren aikuisen elämän aikuistumisen paineista ja aikuisuuden mystiikasta.

Samaistuin paljon kirjan päähenkilöön ja suosittelen kirjaa kaikille muille ikuisille peterpaneille, joita aikuisuus välillä ahdistaa. Ja vaikka seisoisikin tukevasti järkevissä aikuiskengissä, Andersenin terävät havainnot arjesta jaksavat silti naurattaa.

IMG_20180427_110027_01.jpg

Helmet-lukuhaaste 2018: 48. Haluaisit olla kirjan päähenkilö

YA-lukuhaaste: Kirja, jonka voit lukea päivässä

Arvio: ****1\2

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s