Painajaista paratiisissa: Jeff Kinneyn Riemuloma, Neropatin päiväkirja 12

IMG_20171218_121818.jpg
Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja, Riemuloma. WSOY, 2017.

Oletko haaveillut jättäväsi taakse löskän ja joulustressin ja lähteväsi pyhiksi paratiisisaarelle palmujen alle? Luettuasi Jeff Kinneyn uusimman Neropatin päiväkirjan Riemuloma tulet taatusti toisiin ajatuksiin. Riemuloma on taattua neropatin sähläilyä ja katastrofaaliset ja hulvattomat sattumukset vyöryvät päälle toisensa perään. Kirja on episodimainen ja siinä on vähemmän juonta ja lämpöä kuin Neropatin parhaimmistossa, mutta hyvin sen parissa silti viihtyy.

Gregin äiti ja isä näkevät televisiossa mainoksen lomaparatiisista, jossa he aikoinaan viettivät häämatkansa. Perinteinen perhejoulu kuusineen ja lahjapaketteineen saa jäädä ja Gregin harmiksi veljet ovat ainoastaan innoissaan lomamatkasta etelän lämpöön. Jo matkasta lentoasemalle tulee kuitenkin Via Dolorosa ja karmeat vastoinkäymiset seuraavat toisiaan. Jättiläishämähäkkejä, myöhästyneitä lentoja, kadonneita matkalaukkuja: Gregin perheen kohdalla kaikki lomalaisen pahimmat pelot käyvät toteen.

Kuten Neropatin päiväkirjoissa aina, kepeä luettavuus ja hauskat sarjakuvamaiset kuvat ovat merkittävässä osassa. Jokaisen sarjaan seuraavan kannattaa uusin osa jonottaa käsiinsä ja aikuisempi lukija saa tästä opuksesta kätevästi parannuskeinon pahempaankin lomakuumeeseen. Ehkä sitä on lopulta kuitenkin ihan kiva viettää joulua takan ääressä vällyjen alla hyvän kirjan parissa.

Arvio: ***1/2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s