Rakkaus etsii rajoja: Estelle Maskamen DIMINY – Tarvitsen

IMG_20170715_141954074
Estelle Maskame: DIMINY – Tarvitsen. Gummerus, 2016.

Estelle Maskamen DIMILY -trilogia sai alkunsa netissä ja sai valtavan suosion Wattpad-kirjoittajayhteisössä. Nuorten romanttinen sarja on kerännyt valtavasti faneja. DIMILY -Rakastan: did I mention I love you? -nuortenromaani aloitti viihdyttävän trilogian Edenistä ja Tylerista, vanhempien avioliiton kautta sisaruspuoliksi tulevista nuorista, jotka rakastuvat onnettomasti toisiinsa. Ensimmäisessä osassa riitti Kalifornian aurinkoa, ihmissuhdejuonitteluja ja eroottisia väristyksiä.

DIMILY -trilogian toinen osa DIMINY –Tarvitsen: did i mention i need you? on nimestään huolimatta nimenomaan tarpeeton väliosa. Edellisen kirjan tapahtumista on kulunut kaksi vuotta, Tyler ja Eden yrittävät pysytellä erossa toisistaan kun Eden matkustaa Tylerin luokse New Yorkiin. Vanhat tunteet leimahtavat ja Eden ja Tyler yrittävät turhaan tukahduttaa ne, koska Eden nyt seurustelee Tylerin parhaan ystävän kanssa.

Edellisen osan vetävyyteen verrattuna juoni alkaa junnata. Eden ja Tyler vain tuijottavat Tylerin kämppisten kanssa Harry Pottereita maratonina ja kittaavat kaljaa, mitä on mukavampi tehdä itse kuin lukea toisten tekevän. Lopussa Maskame on yrittänyt herätellä epäuskottavilla juonenkäänteillä lisää esteitä ja vastuksia. Tylerin juonitteleva ex-tyttöystävä on tässä kirjassa vielä hämärämmin motivoitu kuin edellisessä.

Erotettuna Kalifornian auringosta ja kaveriporukastaan Tyler hohtaa jatko-osassa himmeämmin. Hänen huumeidenkäyttönsä ja väkivaltaisuutensa saavat aikuisemman lukijan miettimään, onko Eden taas kerran naishahmo pelastamassa tulevaa vaimonhakkaajaa huonoilta teiltä. Erityisesti sarjassa arveluttaa, että paljon enemmän painoa kuin väkivalta tai huumeet saa ”sisaruspuolten” kielletty rakkaus.

DIMILY-trilogia on mukavasti sulavaa kesälukemista, mutta sarja osoittaa hyvin, kuinka vaikeaa traagisen romantiikan kirjoittaminen on nykypäivänä ilman yliluonnollisia elementtejä. Tyler ja Eden ovat rikkaita ja vapaita nuoria, joiden aikeiden tielle on väkipakolla koetettava keksiä esteitä, joita luokkayhteiskunta tai vanhempien veriviha ei aseta. Jostakin syystä kaikki suhtautuvat Edenin ja Tylerin suhteeseen kuin johonkin kammottavaan ja insestiseen, vaikka Eden ja Tyler eivät ole lainkaan verisukulaisia ja ovat tavanneet vasta melkein aikuisina vanhempiensa erottua ja mentyä uusiin naimisiin.

Cersei

Arvio: **

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s