Suklaiset kullanmurut: Cathy Cassidyn Onnenkeksi

IMG_20170623_163130511
Cathy Cassidy: Onnenkeksi (Suklaamuruset 6). WSOY, 2017.

Cathy Cassidyn Suklaamuruset -sarja on nimensä mukainen: silkkaa karkkia. Makean imelää, nautinnollista luettavaa. Nuortenkirjalliuuden suhteen olen tavallisesti persompi fantasialle, mutta Suklaamuruset-sarja sai minut välittömästi koukkuun. Suklaata valmistavasta uusioperheestä ja perheen erilaisista tyttäristä tuli heti läheisiä ja Cassidyn nimi kannessa takasi mukavia tuokioita.

Luettuani edellisen osan Hunajanmakea olin vakuuttunut, että siihen sarja kannattaisi päättää. Kaikki siskokset oli käyty läpi, ja vaikka googlasin, että oli tulossa vielä osa kadonneesta velipuolesta ja spin-off -kirjoja poikaystävistä, homma alkoi vaikuttaa turhalta rahastukselta. Onnenkeksi, sarjan lisäosa kadonneesta velipuolesta, sai kuitenkin silmiin sekä surun että onnen kyyneliä. Cassidy teki sen taas!

Onnenkeksi kertoo Jake Cookesta, köyhän yksinhuoltaja-äidin pojasta, jonka elämä on ollut vaikeaa. Vahdittavana kaksi pikkusiskoa, äiti näyttää löytävän vain toinen toistaan huonompia miehiä ja sitten kaiken huipuksi Jake aiheuttaa vesivahingon kiinalaisessa ravintolassa, jossa äiti ja Jake työskentelevät. Salaperäinen kirje, joka väittää Jakella olevan lauma siskopuolia Tanglewoodin kartanossa, ei voisi osua parempaan hetkeen.

Onnenkeksi on ennen kaikkea kirja perheestä ja ystävyydestä. Jake yrittää ottaa yhteyttä isäänsä, jota ei ole koskaan tavannut ja toivoo tämä pelastavan ikävän tilanteensa. Huolimatta kaikista Suklaamurusten ihanista konvehdeista, kaikki ei aina mene niin kuin haluaisi ja odottaisi ja ihmissuhteet voivat myös olla vaikeita ja kipeitä.

Kaiken kaikkiaan Onnenkeksi vie tyydyttävästi Suklaamuruset-sarjan päätökseensä, vaikka ei ylitä suosikkiani Kesäunelmaa, jossa Summer-sisko joutuu balettihaaveita jahdatessaan liian suurten paineiden alaiseksi. Varhaisnuorista tunteellisiin isompiin ihmisiin Cassidyn sarja on loistavaa kesäluettavaa riippumatossa karkkipussin ja nenäliinapaketin kera.

Helmet-lukuhaaste 30: Kirjan nimessä on tunne

Arvio: ****

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s