Nykyviisikko Youtuben ihmemaassa: Jari Mäkipään Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja

wp-1489420209806.jpg

Jari Mäkipää on jo vuosia kirjoittanut lastendekkareita Etsiväkerho Hurrikaanista, mutta syystä tai toisesta en ole saanut niitä kokeiltua. Uusin Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja oli saanut kehuja vinkkaripiireissä ja kuulosti aiheeltaan kiinnostavan modernilta. Niinpä päätin viimein tutustua Hurrikaaniin. Sarja jatkaa Viisikkojen perinnettä nokkelista lapsikerhoista, jotka ratkaisevat arvoituksia. Aikuisemmat rikokset kuten murhat ovat poissa laskuista ja luettava turvallista herkemmillekin 8-10 vuotiaille.

Tylyn tubettajan juoni keskittyy ajankohtaisesti Youtube-julkisuuden maailmaan. Hurrikaanilaisten kouluun ilmestyy uusi oppilas, joka on kuka muukaan kuin Jimpo, huippusuosittu tubettajatähti. Toiset oppilaat ovat innoissaan, jotkut myrtyneitä Jimpon leuhkasta käytöksestä. Jimpo tekee koulusta ja etenkin yhdestä kiusaajastaan ikävän sävyisen Youtube-videon ja pian alkaa tapahtua. Jimpo saa nimettömän uhkauksen ja hänen omaisuuteensa kajotaan. Etsiväkerho Hurrikaani puuttuu tietysti tilanteeseen ja selvittää tapauksen, mutta kaikki ei ole miltä näyttää.

Etsiväkerho Hurrikaani ja Tyly tubettaja ei ole paukuiltaan kovin jännittävä, mutta tarina pitää otteessaan loppuun asti. Erityisesti se sopii toka- ja kolmasluokkalaisille. Arvoitusjuonen lisäksi tulee mukavasti esiin sisarusmustasukkaisuutta, kaverikähinöitä ja mietitään Youtuben pelisääntöjä.

Helmet-lukuhaaste 25: Kirja, jossa kukaan ei kuole

Arvio: ***

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s