Helmetin lukuhaasteen aloitus: Paula Hawkinsin Nainen junassa

wp-1485106936019.jpg
Paula Hawkins: Nainen junassa

Vuoden vaihteessa on tapana tehdä hyviä lupauksia, joten päätin osallistua Helmetin tämän vuoden lukuhaasteeseen. Tehtävänä on lukea viisikymmentä kirjaa, jotka sopivat viiteenkymmeneen eri määreeseen. Koska luen joka tapauksessa paljon, päätin ainakin aluksi yrittää jatkaa normaaleja lukutottumuksiani ja testata, kuinka hyvin saan ne vaatimuksiin osumaan.

Haasteen ensimmäiseksi kirjaksi sattui nyt Paula Hawkinsin Nainen junassa, joka livahtaa kätevästi kohtaan ”Kirjassa selvitetään rikos”. Olen lukenut riittävän monta psykologista trilleriä ollakseni jo uupunut koko lajityyppiin, mutta Nainen junassa oli saanut valtavasti kehuja ja sen pohjalta tehtiin juuri elokuva, joten päätin antaa sille mahdollisuuden.

Hawkinsin trilleri edustaa selvästi perävaunua Gillian Flynnin aloittamassa psykologisten trillereiden buumissa, eikä Nainen junassa ylläkään samaan yllätyskäänteen ja psykologisen hienovaraisuuden tasoon kuin Kiltti tyttö. Kirja rullailee dekkariksi melko hitaasti käyntiin. Myöhemmin kuitenkin kiihdytetään ja kokonaisuudessaan idea on kiehtova: juoppo Rachel yrittää ryhdistäytyä selvittääkseen näkemänsä, mutta humalan takia unohtamansa rikoksen.

Eronnut ja juomaan ratkennut Rachel tykkää seurata junan ikkunasta radanvarressa asuvaa pariskuntaa, kun eräänä päivänä näkee naisen suutelemassa vierasta miestä. Myöhemmin nainen katoaa ja Rachel yrittää mennä poliisin puheille, mutta häntä pidetään epäuskottavana todistajana. Vyyhteen sekoittuu myös naapurustossa asuva Rachelin ex-mies ja tämän uusi perhe, jotka yrittävät päästä eroon humalassa häiriköivästä Rachelistä.

Mullistavia aivojennyrjähdyksiä Nainen junassa ei tarjoa, mutta mukavaa ajankulua kyllä ja myös ravintoa niille pienille harmaille aivosoluille, jotka Dame Agathan poismenon jälkeen ovat joutuneet paitsioon väkivaltaisempien ja juonettomampien trillereiden jyllätessä.

Helmet-lukuhaaste 24: Kirjassa selvitetään rikos

Arvio: ***

One Comment Add yours

  1. Elina / Luettua elämää says:

    Mainio kuva – jotenkin osuva. 😉 sekä Nainen junassa että Kiltti tyttö olivat minulle pienoisia pettymyksiä molemmat. Bestsellereitten kanssa käy usein näin: liika suitsutus nostaa odotukset turhan korkealle. Ei tämä minullekaan mitenkään erikoisen hyvältä maistunut.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s